Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
kamikaze
2024 licenszes
Név: Füzy Barna
Kormány: Logitech G29

Re: Társalgó

Hozzászólás Szerző: kamikaze » 2011.02.08. 09:40

Izgalmas versenyek voltak, az elsőn ugyan csak egyet előztem azt is a rajtnál, de nagyon kellet koncentrálni végig, hogy ne rontsak ami végül sikerült is, talán az első versenyem mióta versenyzek, így a B szerver 2. helye megérdemelt:)
A második meg tiszta BTCC-re sikerült, pedig a 7. helyről feljöttem a 3.-ig az első körben, majd rontottak én meg berepültem a lyukba, de onnan egyből tovább a kavicsba, pedig már első is voltam. Innentől kezdve csak lökdösődés küzdés, ha nekimentem valakinek én csúsztam hátra, ha nekem jöttek akkor is. Élvezetes volt de eredménytelen. Jó lenne ha páran kicsit nyugodtabban mennének (persze én is rontottam mikor esélyt láttam :oops: ) és hagynának helyet ha már vesztett pozícióba vannak, lehet a következő kanyarban vissza tud előzni.
Név:Füzy Barna
Clayman
Név: Gergely Maros
Kormány: Thrustmaster TMX Pro

Hozzászólás Szerző: Clayman » 2011.02.08. 10:46

Szatocs írta:Clayman, én nem szabálytalanságnak vettem az ilyen mértékű ráhúzást, de nem szimpatikus, amikor megyek egyenesen, és kezd rám jönni egy autó oldalról, amikor kb 2 autónyi helye van, ennyi. Lehet, hogy csak belülről éreztem így, majd visszanézem, óvást nem is gondoltam már akkor sem érte. Csak attól, ha valaki húzza a másikra, a másik még nem köteles arrébb menni, mert helyet hagy a húzónak és ennyi. Innentől kezdve bármi történik, a másikra ráhúzó a hibás.
Nem para az eset szerintem. Megnéztem a visszajátszást és nem látom, hogy rádhúztam volna. A negyedik kör utolsó kanyarjának kijáratánál a pálya közepére mentem ahogyan te is.
Understeer is when you hit the wall at the front,
Oversteer is when you hit the wall at the rear :)
Pitbull

Hozzászólás Szerző: Pitbull » 2011.02.08. 11:30

Sajna a második futam 1. körébe megszakadt a netem picit és ledobott a szerver,pedig egész jó helyen voltam.
Az első futamon a 3.hely meglett-talán a 8 vagy 9-ik helyről jöttem fel.sajnos csak a 2 szerverre volt elég az időm.
Viszont én sem tartom igazságosnak hogy az időmérőn elért helyezésem miatt kapásból huszonakárhányadik lehetek csak,mindegy hogy végzek a versenyen.Emerico majd biztos kitalálja hogy ezt hogy lehet igazságosabbá tenni,mert ugye akár a 20-ik helyről is lehet nyerni,elég egy tömegkarambol.Ennyi embert tényleg nem biztos hogy össze lehet engedni egy szerveren,de ugye a vágás nagy előny,lehet nekem is összejött párszor,kellett volna oda egy betonfal és az megoldotta volna.
No mindegy élvezetes volt a verseny ,ha így marad ,ha nem én ha tudok jövök.
Apophis

Hozzászólás Szerző: Apophis » 2011.02.08. 11:39

Hát az első futamot nagyon elrontottam, kissé össze törtem a kocsit, így mehttem ki a boxba, és utolsó helyen végeztem.
A második futam már sokkal jobb volt, 19. helyről indultam, és 13. helyen végeztem.
Jó kis bajnokság lesz ez, csak ne lenne ennyi szabálytalanság.
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2011.02.08. 12:17

En jol ereztem magam a versenyeken :)

Vegre egy elsokerekes mod, ami tetszik, ilyen meg nem volt :)

Az idomero elejen sehogy nem tudtam egy tiszta es gyors kort osszehozni, ami nagyon felbosszantott, de szerencsere meg tudtam nyugodni es a legjobb idommel kvalifikaltam magam :)

Az elso futam nem volt rossz, par kissebbet hibaztam az elejen, de 2.-3. kor utan mar vegig legures terben autoztam, elottem es mogottem is 2-3 mp volt a kulonbseg, kicsit unalmas volt, de a 7. hely jo volt.

A masodik futam viszont nagyon tetszett! Vegig csataztunk Norbiekkal. Az elejen, aszem Baldi kitett a palyarol es veszitettem 3 helyet, de vegulis sikerul egy 3. helyet megszerezni, aminek orulok:)

Itt a mezony viszonylagos elejeben eleg keves volt a vagas. En az elso futamon nehanyszor kiszelesitettem az elso kanyart, torott volt az autom es nem tudtam rendesen befordulni... ilyenkor mindig elvettem a gazt es figyeltem arra, h a kulonbseg ne valtozzon az elottem levohoz kepest. A masadikon mar nem volt ilyen gondom. :)
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
Joke
Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25

Hozzászólás Szerző: Joke » 2011.02.08. 12:42

Tropie óvására reagálnék: az ominózus esetnél az előttem haladó ugyanúgy kiszélesítette az első kanyart, én csak akaratlanul lekövettem, ami sokszor megesik, de nagyobb volt a lendületem, így elmentem mellette.
Neked ebből nem sok hátrányod származott, de az óvás jogos.
Viszont az vesse rám az első követ, aki egyszer sem szélesített, vagy vágott a két futam alatt !

Már látom, ahogy záporoznak felém a különböző méretű és formájú kődarabok, féltéglák, kisebb sziklák és lakberendezési tárgyak. :lol:

Ui.: amúgy, miután telibevertél :lol: nekem is 45fokban állt a kormányom. De erről nyilván nem tehettél, mert nem láttál az előtted haladótól.
Név: Rebók József
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.02.08. 12:52

Azért írtam, hogy az vagdalódzón aki nem szabálytalankodott. Nem a szélesítéssel volt ott alapból a baj, mert azt láttam hogy az előtted lévő is, de 2-en mentünk mögöttetek és csak Te húztál el a sunyiba ettől a vágástól, mivel 3-as fokozatba padlóztál, az előtted lévő nyakára azért estél rá, mert ő ledobta 2-esbe a váltót és úgy jött vissza, lassabban, mint mi 3-an.
Itt az lett volna a megoldás, hogy nem előzöd meg.

Én ha szélesítettem, vagy vágtam volna és ezzel kerültem volna előzési pozícióba, akkor nem fejeztem volna be az előzést, tudván úgy is szabálytalan lenne. Mert engem sokkal jobban zavar egy ilyen előnyszerzés, mint az, ahogy Jónás Dávid szélesítgette a pályát előttem amúgy meg sérült autóval utol tudtam volna érni, de ezt azért nem óvom, mert ezzel a ronccsal örültem hogy pályán tudok maradni.

Ha valaki valakit kivezet, akkor az szerintem sem szabálytalan, kivéve ha valamelyik ezzel előnyt szerez. Ha mondjuk az előtted lévő padlózta volna 3-asban le és Te 2-esbe visszateszed, akkor a képlet az lett volna, hogy az előtted lévő elhúz messze, a Te nyakadra meg 2-en ráesünk és védekezhetsz az egyenes után. Ebben az esetben az előtted lévőt óvtam volna meg.

De nem a személyed ellen óvok! :) Hanem az eset ellen.
Ez van amikor véletlenül óvok...pedig hányszor csukom be a szemem. Az a baj, hogy ha úgy nyújtanám be az óvást, ahogyan az igazi versenyeken a jelentések futnak össze, akkor csak én óvnék és én lennék a gonosz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tropie 2011.02.08. 13:00-kor.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.02.08. 12:58

Igen tudom hogy téged találtalak telibe. Semmi jelzést nem láttam, hogy valami történt volna, a fakezű sportbírók... Azt hittem az előttem lévő azért húzódik befelé, hogy védekezzen és pont annyival voltam gyorsabb, hogy az egyenes végére félig mellé érve, majd szűkebben fordulva jobb oldalára kerüljek a következő egyenesben. Aztán kivágtam balra és látom ezerrel közelítek feléd, hirtelen nem értettem mi van. Aztán ahogy elkezdtem pörögni nem tudtam visszahozni egyenesbe, mert ugye az említett futóművem tropa volt és féltem a fél mezőny oldalba vág, így a belső korlátnak vezettem...

Sajnálom, hogy az első futamon így akadtunk össze.
kaszasi

Hozzászólás Szerző: kaszasi » 2011.02.08. 13:03

2. szerver 1 futam 20-dik hely.Első kanyar és tömegbuli,ezen át kászálódva volt pár falba menés,csúszkálás és 15. helyen beértem.2 futam elnéztem időt boxból kellet rajtolnom.Na ilyet még nem csináltam,és lás csodát el is rontottam.Pályavágás mert korán jöttem ki a boxból igy Stop&Go,de igy is sikerült 18-diknak beérnem.Szerintem én is vágtam pályát,mert ha ugy állitod be a setet hogy kanyarokat jól tud venni akkor utolsó vagy és még 1 kört is rád vernek,hanem 2-t.Legyen fix setupos és nincsen ilyen gond.Vagy forditott indulás az első az utolsó és igy tovább,mire át füzi magát tizensok emberen addig ő is jókat csatázik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaszasi 2011.02.08. 13:06-kor.
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.02.08. 13:04

Szerintem ebben a bajnokságba be kellene vezetni a valóságban is használt szabályt a vágásokra. Csak ki az aki végig fogja nézni és ellenőrizni az egész versenyt...
Lezárt