Arra ott a WTCCemerico írta:roncsderbi?
Általános Társalgó
Re: Általános Társalgó
Legfelső komment: Grosjean's faultemerico írta:roncsderbi?
Név: Hegyvári János
Kormány: Logitech G29
Kormány: Logitech G29
Azok a nők, akik úgy gondolják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek!
- Cselt
- 2024 licenszes
- Név: Cseh Tamás
- Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
- Kapcsolat:
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Thrustmaster RGT FFB Clutch kormányról tud valaki véleményt mondani? Érdemes ilyet venni?
És mi a különbség a sima Clutch és a Pro között?
Ilyet vegyek inkább vagy DFGT-t?
Webshopon azt írja, hogy XP és Wista kompatibilis, Thrustmaster honlapján viszont írja a win7-8-at is.
Gondolom a gyártó honlapján található adatoknak kell hinni.
Webshopon azt írja, hogy XP és Wista kompatibilis, Thrustmaster honlapján viszont írja a win7-8-at is.
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
Ha nincs szukseged a kumplungra, akkor en DFGT-t vennek, jobb minosegu sokkal.
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
- Milán
- Név: Sirán Milán
- Kormány: Logitech G27
Apophis írta:Thrustmaster RGT FFB Clutch kormányról tud valaki véleményt mondani? Érdemes ilyet venni?
Én kb fél éve ezt a kormányt használom, én is sokat kerestem mi a különbség a sima és a pro között de csak annyit találtam hogy a pronál a pedál fém, mig a simánál műanyag. Viszont a pedál leszerelhető igy utólag is lecserélheted a műanyagot fémre, de a műanyaggal sincs gond. Kompatibils win 7-el nekem is ez van. Viszont maga a kormány hát volt hogy azt hittem repülni fog kifelé az ablakon...
Negativum mert több van sajnos:
- Ez lehet csak nálam jött elő, de első inditásnál a középállás kissé balra húzott, és az alap cd-n lévő driverrel nem lehetett egyenesbe hozni, hanem le kellett tölteni egy programot(calibration tool) amivel ha középre állitod a kormányt akkor lehet fixálni és utánna nem fog húzni.
- Nagy átverés, hogy 5 tengelyt irnak rá, mert igaz hogy 5 tengelyt lehet állitani, de egyszerre csak 4 tengelyt tudsz használni, vagy a pedálon lévő kuplongot használod, viszont akkor a pillango váltó alatti gombokat nemtudod használni vagy forditva. Ezt egy kapcsoloval tudod állitani a kábelen.
- Nálam annyira nem negativum, de csak 270-t fordul, viszont egy nagyobb ellenkormányzásnál könnyen koppanásig tekerheted és nem valoszinu hogy jot tesz neki.
- Amitől sok hajam kihullott az a felfogatás, nem nagyon tudom még mindig, hogy hogyan is kéne úgy felrakni hogy ne mozogjon, de már nem is fogom tudni ugyanis a műanyag hajtókar amit tekerni kell már letört, természetesen egyik ideges állapotomban, és még igy is mozog az asztalon, kicsit zavaró dolog, bár irták sok helyen hogy csak asztallal együtt tudják elmozditani, hát nálam ez nem jött be. Ugyhogy lehet én rontottam el valamit.
- A botváltó nagyon érzékeny, elvileg ha kattan akkor vált de ha finomabban nyomod előre vagy hátra még a kattanás előtt vált, igy amikor féktávon már rajta van a kezed de még nem akarsz váltani lehet hogy ő úgy dönt mégis vált, vagy előfordul hogy kétszer vált mikor te egyszer akarod megnyomni, amihát ugye abszurd.
- Nalam a jobb oldalni pillangó válto kontaktos, egyszer nyomod többször vált, ezt rfactorban ki lehet iktatni a PLR fájlban, de Race 07-nél erre nincs lehetőség igy ott nekem zavaró.
- Az FFB nálam nagyon érdekes, nem is nagyon használom mert ha erősre veszem rfactornál összezavarodik, jobbra balra rángatja a kormányt egyenesben és lehetetlen középen tartani, ez lehet játéktól is de állitolag a egy pluginnal lehet finomitani. Még nem probáltam
Pozitivum:
- A fék pedál tényleg erős, igaz nem tudom hogy mondjuk egy g27-hez képest milyen mert még nem probáltam.
- Az ára tényleg nagyon jo ahhoz képest amit tud, de itt megjegyzem, hogy ha tudom ezeket a hibákat akkor inkább gyűjtök egy G27-re!!
- Pedálokat le lehet csavarni ahogy már irtam és tudod forditani ez inkább csak kényelem kérdése sokat nem dob rajta.
Ennyi jutott eszembe a tapasztalatok alapján. Nem lenne rossz, ha lehetne tényleg 5 tengelyt használni egyszerre, illetve ha a felfogása nekem jo lenne. A DFGT-t nem ismerem ugyhogy nemtudom jobb e nála vagy sem, de mindent összevetve G27- jobb lett volna.
Köszönöm a részletes leírást.
Azt hiszem inkább DFGT lesz belőle.
DFGT-sek közül valaki megosztaná a tapasztalatait?
Azt hiszem inkább DFGT lesz belőle.
DFGT-sek közül valaki megosztaná a tapasztalatait?
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
- Cselt
- 2024 licenszes
- Név: Cseh Tamás
- Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
- Kapcsolat:
DFGT kategóriájában szerintem verhetetlen. Egyedüli hátránya szerintem az a pedálszett, kár hogy csak 2 pedálos és az is műanyag. Tudom javasolnia a squas labdás trükköt a fékhez, sokat tud dobni rajta. Különben szerintem nagyon jó kis kormány.
Név: Cseh Tamás
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
egyetértek, ebben az árban tényleg messze a legjobb. engem a pedálja sem zavar.Cselt írta:DFGT kategóriájában szerintem verhetetlen. Egyedüli hátránya szerintem az a pedálszett, kár hogy csak 2 pedálos és az is műanyag. Tudom javasolnia a squas labdás trükköt a fékhez, sokat tud dobni rajta. Különben szerintem nagyon jó kis kormány.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo