Általános Társalgó
- Mugen
- 2024 licenszes
- Név: Mikle István
- Kormány: DFGT
- Kapcsolat:
Re: Általános Társalgó
Amúgy én valami teszkós szemetet ajánlanék neked, lehetőleg gameport csatisat.
Nem hiányzik, hogy még 1 secet gyorsulj.
The Power of Dreams
LOL xD Az a baj, hogy ez a Ferraris nagyon megtetszett, a fene vinné el. :/ Eh, megveszem ezt, és akkor csak fél másodpercet gyorsulok. xD Ígyis 15 000-ről kezdtem és mi lett belőle....Mugen írta:Amúgy én valami teszkós szemetet ajánlanék neked, lehetőleg gameport csatisat.
Név: Hegyvári János
Kormány: Logitech G29
Sztem is gaz a 270-es elfordulas... En sokat gyorsultam, amikor attertem a 600-900 fokos erfordulasra.
Itt egy resz a kormany tesztjebol:
"Szimulátorokkal viszont volt egy komoly gond. Az F430 csak 270 fokot fordul, tehát összesen háromnegyed fordulatot. Ez bizony kevés a pontos ívek rajzolásához. Nem véletlen, hogy még a formula autókban is 400-480 fokot fordul a volán, a legkomolyabb közúti rakétákban pedig 720 fokot (két fordulatot), de inkább a 900-1080 fok az általános. A Logitech Driving Force kormányai 900 fokra képesek. Ha akarjuk, rá lehet venni a 270-es kormányokat is arra, hogy a nagyobbat fordulókkal azonosan terelhessük velük járművünket, csakhogy ennek ára van: csökkentjük a maximális kitérést, amit angol szakszóval steering locknak neveznek. Ha például a 270 fokos kormány teljes jobbra tekerésével 15 fokkal fordítható el az első kerék, akkor egy 900-as volánnal ugyanolyan precizitásnál tovább tekerve 50 fokos kerékkitérést érhetünk el. Ilyen műveletre akkor van szükségünk, ha egy komolyabb megpördülést akarunk megfogni. A 270-es kormánnyal itt elvesztünk, a 900-assal van esélyünk a korrekcióra. Egy szűk hajtűkanyarban szükség lehet úgy 540-720 fokot forduló kormányra.
A GTR Evolutionnel korábban többszáz kört tettünk meg a DFP-t 540 fokos elfordulással használva. Most újra elővéve a programot, a 270 fokos F430-cal ugyanazokat a beállításokat használva heves kopogtatással sikerült átvergődni az első körökön. Az íveket nem sikerült olyan szépen rajzolni, megcsúszáskor pedig állandóan rácsaptuk a Thrustmastert a végpontjára. Egy kis finomítással és gyakorlással sokat javult a helyzet, de különösen forró helyzetekben hiányzott a nagyobb elfordulás"
Itt egy resz a kormany tesztjebol:
"Szimulátorokkal viszont volt egy komoly gond. Az F430 csak 270 fokot fordul, tehát összesen háromnegyed fordulatot. Ez bizony kevés a pontos ívek rajzolásához. Nem véletlen, hogy még a formula autókban is 400-480 fokot fordul a volán, a legkomolyabb közúti rakétákban pedig 720 fokot (két fordulatot), de inkább a 900-1080 fok az általános. A Logitech Driving Force kormányai 900 fokra képesek. Ha akarjuk, rá lehet venni a 270-es kormányokat is arra, hogy a nagyobbat fordulókkal azonosan terelhessük velük járművünket, csakhogy ennek ára van: csökkentjük a maximális kitérést, amit angol szakszóval steering locknak neveznek. Ha például a 270 fokos kormány teljes jobbra tekerésével 15 fokkal fordítható el az első kerék, akkor egy 900-as volánnal ugyanolyan precizitásnál tovább tekerve 50 fokos kerékkitérést érhetünk el. Ilyen műveletre akkor van szükségünk, ha egy komolyabb megpördülést akarunk megfogni. A 270-es kormánnyal itt elvesztünk, a 900-assal van esélyünk a korrekcióra. Egy szűk hajtűkanyarban szükség lehet úgy 540-720 fokot forduló kormányra.
A GTR Evolutionnel korábban többszáz kört tettünk meg a DFP-t 540 fokos elfordulással használva. Most újra elővéve a programot, a 270 fokos F430-cal ugyanazokat a beállításokat használva heves kopogtatással sikerült átvergődni az első körökön. Az íveket nem sikerült olyan szépen rajzolni, megcsúszáskor pedig állandóan rácsaptuk a Thrustmastert a végpontjára. Egy kis finomítással és gyakorlással sokat javult a helyzet, de különösen forró helyzetekben hiányzott a nagyobb elfordulás"
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
Én a 300-360 közötti értéket tartom jónak. Felesleges a 700 körüli kormányelfordulás, úgy sem fogod az itt magyarázott mozdulatokat elvégezni, legalábbis nem hiszem, hogy valaki egy hajtűkanyarban másfél fordulatot fogna gyorsan a kormányon, örömautózásra jó, versenyre nem.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
- Cselt
- 2024 licenszes
- Név: Cseh Tamás
- Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
- Kapcsolat:
Megfelelő kormányzár értékkel simán használható. Azért mert mondjuk 700 fokra van állítva, nem kell a hajtűben feltétlenül teljesen koppra kitekerni.
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
- Mugen
- 2024 licenszes
- Név: Mikle István
- Kormány: DFGT
- Kapcsolat:
Naja. Én is ezért megyek 720-as kormánnyal és hozzá 30 fokos steering lock-kal, mert így van esély megfogni egy nagyobb csúszást.
Amúgy meg versenyen ugyan az mintha mittomén 360-as kormánnyal megy valaki és hozzá 15-ös steering lock-ot állít. Ha már egyszer tud sokat pörögni a kormány, használjuk ki. Nem véletlenül olyan amilyen.
Amúgy meg versenyen ugyan az mintha mittomén 360-as kormánnyal megy valaki és hozzá 15-ös steering lock-ot állít. Ha már egyszer tud sokat pörögni a kormány, használjuk ki. Nem véletlenül olyan amilyen.
The Power of Dreams
-
lightning STIG
- Kormány: Logitech g25
Oké, most jöttem rá, hogy mennyire is nem vágom a dolgokat ezekkel kapcsolatban. :S Például az én Formula Force EX-em, ami 180°-ot fordul, annak mekkora steering lock kell? 20-on szokott lenni általában, mivel fogalmam sincs mi az pontosan. :S
Név: Hegyvári János
Ugy kell beallitani, h az elfordulast elosztod 20-25 koruli ertekkel (ami neked bejon, en 20-at hasznalok). Tehat 180/20 az 9.Capeta írta:Oké, most jöttem rá, hogy mennyire is nem vágom a dolgokat ezekkel kapcsolatban. :S Például az én Formula Force EX-em, ami 180°-ot fordul, annak mekkora steering lock kell? 20-on szokott lenni általában, mivel fogalmam sincs mi az pontosan. :S
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."