Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Szicsó
Név: Szigeti Csaba
Kormány: Logitech G25

Re: Társalgó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.03.06. 22:46

emerico írta:Nos, a valóságban ha vágsz vagy szélesítesz, elveszik a leggyorsabb köröd, és a következő szabályos a jó. Csakhogy ha így csinálnám 5x ennyi idő lenne az elemzés, és így is egy fél napot töltök ezzel.

Egyszerűen kivitelezhetetlen...
Nem is kívánom,hogy a fél életedet ezzel töltsd el :D ,csak valahol rosszul esik most,az előző verseny,súlyos büntije után.
A "hátsó" mezőnyben sokan az első körben szeretnének előbbre kerülni,bármi áron...speckó sokszor ezért nem is tudok jó helyezést elérni a futam végére....Na ez a nagy bünti! :lol:
Tudom azt is,hogy kell változtatni néha...ott volt pl. a GT3...igaz ott az autókkal volt gigszer.
Magába a pályába nem lehet belepiszkálni,hogy jelezze,ha vágás történik?
Nem tudom ez hogy működik,de erős levágáskor jelzi némelyik...talán lehetne szigorítani valahogy. (gondolom)
Vagy a 0.5sec helyett,súlybünti,hogy végig megmaradjon a hátrány a szabálytalanság miatt...de lehet ez is macerás lenne.

Nem okoskodni akarok,csak úgy jöttek hirtelen ezek a gondolatok... :mrgreen:
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.03.06. 22:47

Persze ezt is lehet még finomítani, valóban 3. eset után már el lehetne venni a kört. De örüljünk annak, hogy megtudta oldani Emerico azt, hogy ellenőrizhető legyen a qualy.
Szicsó
Név: Szigeti Csaba

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.03.06. 22:52

Természetesen elfogadom,és örülök,hogy kordában tudja tartani Emerico. :D
Sőt,minden tiszteletem az Övé,hogy bírja cérnával a sok nyavalygást! :mrgreen:

Tényleg...BTCC-s afférom visszanézted már Emerico? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2011.03.06. 22:55

persze, az igazán királyság az lenne, ha az rF automatikusan elveszi azt a kört, ahol a fehér vonalat elhagyja 3 kerék. és akkor vége lenne az egész mizériának :) de ez nincs sajna.

volt itt egy kérdés, hogy miért a fehér vonalon BELÜL kell legyen két kerék. mert csak ezt lehet ellenőrizni. ez egy konkrét vonal. és így van a nemzetközi szabályzatokban is.

a hungaroringen ezek a kis szélesítések kb 1-2 tizedet jelentenek így a 0,5 mp az igazán bünti.
Emerico - Head of SIMCo
Paffy

Hozzászólás Szerző: Paffy » 2011.03.07. 08:27

Ez nem rossz ötlet Én támogatom.(Pedig már kezdtem dörzsölni a tenyerem ,hogy nyerek egy versenyt, a B serveren :P :D )
Sajnos Pénteken nem értem rá ezért maradta vágott kör.
A rajt megint jó lesz.Előttem: Gabi, Takács Attila Mögöttem meg:Rátkai, Micheller
Ez marha érdekes és feszült pillanatokat hoz majd. :o :twisted:

Szicsó:A második futamon is ez volt az A serveren.Mindenki egymás hegyén hátán, jobbról, balról, mint egy darálóban.Már végigfutott az agyamon, hogy ,,mennyetek és üssétek ki egymást, én elveszem picit a gázt" A hév és a versenytempó közbeszólt. :D
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.03.07. 09:35

Mielőtt még a futam után is értetlenkedések lennének, amennyiben valaki a mezőny sűrűje miatt az első kanyar után baloldalra a bukótérbe kerül, az ne nagyon erőltesse, hogy visszatud jönni a pályára úgy, hogy előzzön, mert akkora óvást nyújtok be rá, hogy azt csak egy forum restarttal lehet majd kiszedni. Ez érvényes a 4. és a 11. és a 12-es kanyarra is.

Nagyon unfair dolog a másikat oda leszorítani, abban az esetben, ha a két autó egymás mellett van, ha ilyet látok, azt is óvni fogom. Persze a rajt utáni tülekedés elkerülhetetlen eredménye, hogy kb. a mezőny 1/3-ada ott fog elfordulni...ilyen a sport, csak azért a szabályos visszatéréseket helyezzük szem elé.

Ezek az esetek a valós versenyben is előszoktak fordulni, azért szólok előre, hogy ezt ha lehet mellőzzük.

Tehát olyan 2 eset tartozik ebbe bele, amikor:

1. Fordul a mezőny az 1. kanyarban, majd a rossz ív választás, vagy lecsúszás miatt, a bukótéren át tud már csak elfordulni az autó, ezzel nincs gond, csak így ne előzzön senki, tudom hogy kecsegtető az a borzasztóan nagy aszfaltozott bukótér...de ne. Veszélyt elkerülni ki lehet oda menni, vagy ha már nem tudunk elfordulni, mert préselés lenne, akkor is, csak így könnyen lehet tempóelőnyhöz jutnia 2.-es kanyar bejáratáig. (szintúgy 4. 11. 12.)

2. Ha fordulunk és valaki mellettünk van, akkor az még teljesen belefér, hogy nem hagyunk teljesen helyet neki, hogy mellénk érjen, de ez csak úgy lehetséges, hogy ha ezzel nem szorítjuk le a másikat. Nekem is voltak esetek, amikor pont annyi helyet hagytam, hogy még 4 kerékkel az illető a füvön tudjon maradni, ez jó taktika, ezzel bizonytalanná válik a másik féktávja, de nem szabad a ló túloldalára kerülni, hogy már csak fél autónyi helye marad. Amennyiben nincs mellettünk és csak fél vagy még annyi helyet sem hagyunk és a mögöttünk lévő rallye crossos módra, fűvet is használva leelőz minket, akkor tegye, mert ha szabályos keretek között tudta ezt megtenni (2 kerék még aszfalton) és stabilan tudta fogni az autót, akkor ügyes, ellenben úgy is meglesz érte büntetve. De ne szorítsuk szándékosan a másikat a bukótérbe.

Lesz olyan eset, amikor valaki a nagy lendület miatt kikeveredik a bukótérbe és a tükörből azt látjuk, hogy ezáltal a bukótér segítségével majdnem mellénk ér, ilyenkor persze megtehető az, hogy zárjuk neki a visszatérés útját, nyilván ha szabályos lenne, úgy is vissza kéne vennie a tüzet, persze ez ritkán van így, tehát okos ember már látja a végkimenetelt, felkenődünk mindketten a korlátra...megoldás, vagy bevállalom, ekkor 2 vagy több embernek versenyének lőttek, főleg a tömeg van, vagy hagyom hogy visszatudjon jönni, és bízok benne hogy nem előz meg, hiszen menni fog az óvás, és meg lesz érte büntetve.

pff...nah.

Néha szerintem le kell írni ezeket, mert inkább legyen szétrágva, mint hogy feledésbe merüljön. Sajnos tapasztaltam sokszor hogy sokan tanknak hiszik az autót. :) Vezessen mindenki úgy, mintha egyszeri rajtengedélye lenne és 2 milliós kauciót tett volna le, ami elúszik, ha megtöri az autót, ennyi :)

Amúgy ha mindenáron lökdösődni akartok, tegyétek velem, engem nem zavar :) jó a stressztőrű képességem, max megint röhögve intenek le :D
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2011.03.07. 10:59

nagyon röviden összefoglalom Tepy írását. A pályán kívül tilos előzni, vagy az ott szerzett lendülettel előzni.
Emerico - Head of SIMCo
Apophis

Hozzászólás Szerző: Apophis » 2011.03.07. 12:39

Valakinek van valami ötlete, hogy a pálya bizonyos szakaszain miért lesz ilyen fehér az aszfalt? Ezt eddig még nem csinálta nekem, és elég zavaró a féktávoknál.
Csatolmányok
aszfalt2.jpg
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Név: Felföldi Zoltán
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.03.07. 12:55

Leesett az első hó. :D Nagyon kemény. :D
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2011.03.07. 13:04

Apophis írta:Valakinek van valami ötlete, hogy a pálya bizonyos szakaszain miért lesz ilyen fehér az aszfalt? Ezt eddig még nem csinálta nekem, és elég zavaró a féktávoknál.
dx7be van ilyen gond,
nálunk is ilyen
tedd át dx8ba és nem lesz ilyen baj, vagy ha nem bírja a géped akkor megszokod :) veszíteni nem fogsz vele
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
Lezárt