Hozzászólás
Szerző: Szatocs » 2010.05.17. 21:43
Feleslegesnek tartom. A kék zászlót úgy is megkapja mindenki, akit köröznek. Ez teljesen elég. Ezen kívül sötétben is érdekes lenne egy villogás.
Amit itt ajánlani lehet, az a több gyakorlás.
Néhány tanács:
1. LCD-t arra állítani, ami azt mutatja, hogy az előttünk 1-2-vel, valamint a mögöttünk 1-2 -vel lévők mennyire vannak, középen mi vagyunk, a leggyorsabb körünkkel
2. Visszapillantó használata (most gáz volt sötétben, amúgy jó volt)
3. bal alul csík mutatja, hogy a pályán ki hol helyezkedik el kb hozzánk képest, ezen is jól látni, hogy leköröző jön-e mögöttünk, vagy olyan, akivel versenyben vagyunk
4. ha leköröznek minket, hirtelen mozdulatokat ne csináljunk, általában akkor kapjuk a kéket, amikor még kb 5 autóhosszra van a leköröző, ez pont annyi idő, hogy bőségesen eldöntsük, hol fogjuk elengedni, és hogy megfelelő időpontban válasszunk ívet
5. ha nem vagyunk benne biztosak, hogy kanyarban hol tudnánk elengedni, esetleg emiatt stresszelnénk is, inkább előbb, az egyenesben engedjük el, de ha az ideális ívről lehúzódunk még időben, és kellően lassítunk, akár kanyarban is el lehet engedni, természetesen ez kanyarfüggő, nem mindegy, hogy mennyit enged a pálya.
6. a pálya ismerete és a rutin elég sokat számít lekörözöttként
Ezek ellenére is lehet olyan, hogy nem jól jön ki egy elengedés, de ha ezekhez tudjuk tartani magunkat, sok baj nem lehet.
- - -
Nekem egyébként nem sok lekörözöttel volt bajom, nagyon sokan szépen el tudtak engedni, akkor volt baj, mikor kanyarban értem be a lekörözötteket, ekkor volt néhányszor galiba, de kibírtam. Persze az elsőknek többször kellett gondolom lekörözést csinálni, ezért lehetett több gond.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Szatocs 2010.05.17. 21:53-kor.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"