GT3 - Endurance Series - rFactor - Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Night
2024 licenszes

Re: GT3 - Endurance Series - rFactor - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.06.22. 11:17

kaszasi írta:Helló!

Jó volt a tegnapi futam,igaz elfogyott a végére a gumi és box utcázni kellet.
E. Kiss bocsi hogy 5. körbe utolsó kanyarban megforgattalak.A 24. körben J. Rebok elé rosszkor jöttem vissza Remélem nincs harag,de a gumik már jól el fogytok,és S. Nagy előtt is bekacsáztam és kicsit nekem jött remélem nem vesztettél miattam pozitciót.
Remélem következő futam is ilyen jó lesz.
Semmi gond, nem veszitettem poziciot, de kerlek ha lekoroznek, ne gyere vissza a lekorozo ele idealis ivre 5 meterrel az elott, h utoler...
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2010.06.22. 11:25

Night írta:Nekem a 25. korig nagyon jo versenyem volt! Mindig valaki tamadott es vedekeznem kellett, vagy ha megeloztek visszaelozni, igazi csemege volt :)

Mugen, Hafner, Kiss Balazs... hatalmas es fair csatak voltak, meg sok ilyent 8-)
jah az volt :)
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.06.22. 11:45

Kezdem megunni a lekörözésekkel adodó problémákat. Egy jó elengedés pár tized hátrányt jelent, semmi akadályozást nem okoz.
A következő versenyeken súlyosabban fogom büntetni, mert ezt meg kell tanulni.

Lekörözésekre az FIA szabályzata van itt is érvényben. Ez a leggyorsabb, és legésszerűbb megoldás.

Két verzió van.
1. Az első esetben még nincs túl közel (minimum 5 autó távolság) a gyorsabb pilóta. Ebben az esetben az egyenesben letérünk az ideális vonalról, és lassítva elengedjük a gyorsabbat, még a féktáv előtt, majd visszaállunk mögé.
lekorozes1.jpg
2. A gyorsabb már közel van (kevesebb mint 5 autó távolság). Nem változtatunk az íven, hagyjuk hogy mellénk érjen, és féktávon beengedjük magunk mellé. Nem teszünk hirtelen mozdulatokat, nem lépünk a fékbe, nem húzunk a gyorsabb pilótára.
lekorozes2.jpg
Emerico - Head of SIMCo
endre

Hozzászólás Szerző: endre » 2010.06.22. 11:55

Nekem fos volt ez a verseny igaz nem is gyakoroltam rá. Így volt részem elengedni majd mindenkit, vagyis leköröztek.

Emerico az ötlet hogy keményen büntetni rendi, nincs magyarázkodás, csak azt kéne a lekörözőknek is megtanulni, hogy várják ki az egyenest, illetve a biztonságos kanyart. Néha anyira akarnak haladni hogy szó szerint letolják, vagy leijesztik az előzendő embert a pályáról. Én igyekeztem nem akadályozni senkit, ennek ellenére volt hogy inkább lementem a pályáról mert annyira nyomultak az érkezők.
Azok a nők, akik úgy gondolják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek!
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.06.22. 11:57

emerico írta:Kezdem megunni a lekörözésekkel adodó problémákat. Egy jó elengedés pár tized hátrányt jelent, semmi akadályozást nem okoz.
A következő versenyeken súlyosabban fogom büntetni, mert ezt meg kell tanulni.

Lekörözésekre az FIA szabályzata van itt is érvényben. Ez a leggyorsabb, és legésszerűbb megoldás.

Két verzió van.
1. Az első esetben még nincs túl közel (minimum 5 autó távolság) a gyorsabb pilóta. Ebben az esetben az egyenesben letérünk az ideális vonalról, és lassítva elengedjük a gyorsabbat, még a féktáv előtt, majd visszaállunk mögé.
lekorozes1.jpg
2. A gyorsabb már közel van (kevesebb mint 5 autó távolság). Nem változtatunk az íven, hagyjuk hogy mellénk érjen, és féktávon beengedjük magunk mellé. Nem teszünk hirtelen mozdulatokat, nem lépünk a fékbe, nem húzunk a gyorsabb pilótára.
lekorozes2.jpg
Jok rajzok, sztem abszolut ertheto!
A 2.hoz viszont bizni kell a lekorozottben mert ha az utolso pillanatban iranyt valt, akkor gaz van. Ha mindenki betartja ezeket a szabalyokat, akkor viszont jol fog mukodni a dolog...
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.06.22. 12:07

emerico írta: ha konkrét időpontot mondtok, vissza tudom nézni. így nem tudom megállapítani mi baja van.

nekem csuda jó versenyem volt, csak az elején kitettem Szatocsot amit sajnálok.
Hát remélem valamelyik spykeres tudja melyik körben volt. Tényleg érdemes lenne megnézned. Olyan fizikai képtelenség történt ott, hogy az még nfs szinten is gáz :D
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.06.22. 12:24

emerico írta:Megnéztem a két Spyker balesetét, kajak falba vágja az egyik a másikat amitől leszakad az eleje, ez ugyan nagy baleset, de ettől még végig lehet menni. Nem kis koccanás ez.
Ne mond már, eleve az egyik spyker félig belebújik a másikba(replayen ez látszik nálam), majd utána mintha egy gumilabda lenne, úgy pattan le, ez egyáltalán nem normális. Ekkora ütközésből ilyen baleset nem lesz, az hótziher. Nem az a lényeg most, hogy végig lehet-e meni így, vagy nem, mert az tökmindegy. Hanem hogy így nem fognak autók pattogni.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Cselt
2024 licenszes
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2010.06.22. 12:31

Jó kis futam lett volna ez így elsőre, ha kibírja a motor, meg nem 3-szor annyit fogyasztana az Audi, mint a többi kocsi... Remélem a következő futamra ezek a gondok orvosolva lesznek és akkor már végig tudok menni :)
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.06.22. 12:33

Jó, menjünk bele technikai részletekbe. Minden autónak van egy "doboza" ami a paramétereit adja meg, azaz ha ehhez ér valami az az ütközés, sérül az autó.
Ha a netkapcsolat nem megfelelő, nem tud normálisan szinkronizálni a szerver, akkor egy érintkezés később történik meg, de mivel a "dobozba" már jócskán beleér közben a másik autó, az rF próbál korrigálni, ebből adódik ez a furcsa jelenség. A két adott pilóta bármilyen autóval lett volna ugyanez lett volna az eredmény.

De, ettől függetlenül megnézem a Spyker-t.
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.06.22. 12:42

Sajnálom hogy nem tudtam részt venni a futamon, de szerencsére mással kellett töltenem az időt.

Ráadásul mostanában elég kevés a szabadidőm, de ez nem azt jelenti hogy visszalépek, csak lehet hogy így bejelentés nélkül vagyok kénytelen futamokat kihagyni.

HAJRÁ Racing Spirit :)
Lezárt