2010-es Gyorsasági OB
Re: 2010-es Gyorsasági OB
Amúgy van a beavatkozásra egy időlimit. Ez pedig a max. 20 sec. Ennyi idő alatt, minimum 1 technikai gyors beavatkozónak ott kell már lennie, tűzoltó palackkal a kezében.
De jobb esetben, ennyi idő alatt, már az autót távolítják el a pályáról.
Ilyen eset után, az én személyzetem, már a kocsi első átfordulása után, indulásra készek, ha meg fejen áll, már rohannának be, függetlenül attól, van-e éppen autó, vagy mezőny a pálya azon szakaszán. A beavatkozók megfelelő képesítéssel kell hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy egy esetlegesen újra érkező autó elől eltudjanak ugrani. Tehát az autó stabilizálódása után kb. 5 sec és a beavatkozók ott vannak, emberhez nem nyúlhatnak. Ezért vannak a mentősök, akik a beavatkozók odaérkezése után, az ő jelentésükre, bemehetnek. Ha a versenyző saját maga készálódik ki és bármilyen jelzést ad, hogy rendben van, akkor segíthetnek kiszállni, majd 1 főnek ki kell kísérnie a pályáról, jobb esetben a mentőautóhoz, vagy mentős személyzethez. A többiek ekkor már az autót távolítják el, fejen álló vagy kavicsban álló autónál, már a versenyző kikászálódása közben, elindul a helyszínre az emelős traktor. 10. sec-nél már borítják az autót talpra, és az emelős elvileg ott van. Akasztás kb. 5-10 sec. És máris vontatás, emelés, tökmindegy, csak mihamarabb el kell távolítani a romot a RED ZONE-ból, mert oda érkezhet a következő autó. Ha már az emelőn van az autó, vagy vontatva van, akkor max. 3 beavatkozó lehet már csak ott. 1 a figyelő, 2 meg segít a vontatásban, emelésben.
Tehát 20 sec alatt ott kell lenni. Ha ezen felül van az odaérkezés és van egy FIA delegált, abban a pillanatban pénzbüntetés a pályának, rosszabb esetben pálya licenc felfüggesztés. De 2 körön belül már az autónak a nyomait sem szabadna látni a mezőnynek.
Vannak olyan esetek, amikor nem RED ZONE-ban van az autó, akkor ott lehet hagyni, pilóta nélkül. De ez a hely, a videóból is látszik, hogy igen csak veszélyes hely.
Én, az ott szolgálatot teljesítő bíróknak, a futam után 1 évre bevontam volna a bírói licencüket. ennyi.
De jobb esetben, ennyi idő alatt, már az autót távolítják el a pályáról.
Ilyen eset után, az én személyzetem, már a kocsi első átfordulása után, indulásra készek, ha meg fejen áll, már rohannának be, függetlenül attól, van-e éppen autó, vagy mezőny a pálya azon szakaszán. A beavatkozók megfelelő képesítéssel kell hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy egy esetlegesen újra érkező autó elől eltudjanak ugrani. Tehát az autó stabilizálódása után kb. 5 sec és a beavatkozók ott vannak, emberhez nem nyúlhatnak. Ezért vannak a mentősök, akik a beavatkozók odaérkezése után, az ő jelentésükre, bemehetnek. Ha a versenyző saját maga készálódik ki és bármilyen jelzést ad, hogy rendben van, akkor segíthetnek kiszállni, majd 1 főnek ki kell kísérnie a pályáról, jobb esetben a mentőautóhoz, vagy mentős személyzethez. A többiek ekkor már az autót távolítják el, fejen álló vagy kavicsban álló autónál, már a versenyző kikászálódása közben, elindul a helyszínre az emelős traktor. 10. sec-nél már borítják az autót talpra, és az emelős elvileg ott van. Akasztás kb. 5-10 sec. És máris vontatás, emelés, tökmindegy, csak mihamarabb el kell távolítani a romot a RED ZONE-ból, mert oda érkezhet a következő autó. Ha már az emelőn van az autó, vagy vontatva van, akkor max. 3 beavatkozó lehet már csak ott. 1 a figyelő, 2 meg segít a vontatásban, emelésben.
Tehát 20 sec alatt ott kell lenni. Ha ezen felül van az odaérkezés és van egy FIA delegált, abban a pillanatban pénzbüntetés a pályának, rosszabb esetben pálya licenc felfüggesztés. De 2 körön belül már az autónak a nyomait sem szabadna látni a mezőnynek.
Vannak olyan esetek, amikor nem RED ZONE-ban van az autó, akkor ott lehet hagyni, pilóta nélkül. De ez a hely, a videóból is látszik, hogy igen csak veszélyes hely.
Én, az ott szolgálatot teljesítő bíróknak, a futam után 1 évre bevontam volna a bírói licencüket. ennyi.
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
Azt hiszem a 2. Formula Renault 3.5 versenyen volt egy eset a Mansell kanyarnál, azt hittem, hogy amiatt behívják a biztonságit, de olyan hamar eltűnt onnan az autó, hogy csak lestem. Hungaroringen elég jó a helyzet ilyen szempontból.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
Ahol F1-et rendeznek, ott nem lehet rossz lényegében. Monacoban pl 1-2 perc alatt bármit kivesznek a pályáról, míg mondjuk Marocco-ban akár 15 perc is lehet ez.Szatocs írta:Azt hiszem a 2. Formula Renault 3.5 versenyen volt egy eset a Mansell kanyarnál, azt hittem, hogy amiatt behívják a biztonságit, de olyan hamar eltűnt onnan az autó, hogy csak lestem. Hungaroringen elég jó a helyzet ilyen szempontból.
A Slovakia Ring-en 5 összetört Skoda Octavia kimentése kb 30 perc volt, holott sima kampó beakaszt és lehúzom a pályáról történet volt, ehelyett szerencsétlenkedtek.
Az a pálya tényleg alkalmatlan jelenleg a nemzetközi szintű versenyzésre, a nagyobb vizsgálathoz komoly baleset kell, de az meglesz ha így folytatják.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
- emerico
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Örömhír.
Holnap kerül sor Gabi első Lotus Exige tesztjére az Eurorin-en
Holnap kerül sor Gabi első Lotus Exige tesztjére az Eurorin-en
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
Ahogy mondtad, kamerát mindenhova! 
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
No és melyik Exige?
S , S240 , S260 , 265E vagy esetleg a GT3-as verzió?
S , S240 , S260 , 265E vagy esetleg a GT3-as verzió?
Gondolom az 1,8as változatú lesz, csak érdekelne hogy az első vagy a második szériás?
- emerico
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Lotus Exige Cup 260
1.8 Toyota
257 LE
243 nM
928 kg
1.8 Toyota
257 LE