Vélemények, társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Tropie

Re: Vélemények, társalgó

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:03

Lehetne egy induló kredit.
Minden bajnokságba xy kredit lenne a nevezési díj.
A "figyelmeztetés"-t felváltaná a büntetés kredit.
A bajnokságban szerzett pontok dupláját a bajnokság végén megkapja a versenyző kreditekben.
Kialakul egy kredit egyenleg.
Ha nincs elég kreditje, nem tud nevezni a soron következő bajnokságba.
Mondjuk lehet úgy is hogy havonta xy-al nő mindenki egyenlege, aztán sok verseny kihagyása után év vége felé, újra el tud indulni, már átmosott fejjel.

A nyerhető kreditek és a nevezési kreditek úgy lennének kialakítva, hogy ha sok büntetést kap valaki, akár egész évben nem tudna elindulni.
Új év kezdetekor, mindenkinek visszatér alapállásba a kredit-e, de csak az indulhat a következő évben, akinek az előző évben x darab kreditje volt.

Ez kb. olyan lenne, mint az rF-ben is, ha gépek ellen nyomja az ember, vagy hasonlóan lenne megoldva mint a GPRO-ban, Emerico ismered.

:) tudom hogy merész ötlet. Bár így sem lehet kiiktatni azokat, akik bevállalnak 1-2 büntetést azért, hogy előnyösebb helyzetbe hozza haverját, barátját...viszont a jelenlegi rendszer sem tudja ezt megakadályozni. Viszont a kredit szerzés azoknak is motivációt hoz, akik bizonyos bajnokságokban csak 1-2 pontot tudnak szerezni futamonként.

Tehát aki Destruction Derbyvel játszott ezidáig, az max 1 bajnokságban tud indulni, aztán örülhet ha jövőre bejuthat egy futamra. Akik meg normálisan játszanak, csak pár hiba csúszik be, 2szer is meggondolják, hogy bevállalnak-e egy esetleges x000-ás büntetést, azért, hogy mondjuk a csapattársuk nyerjen.

Üssetek :twisted:
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.01.05. 21:06

Ez akkor gáz, ha valaki el tud jönni 10-ből mondjuk 3 versenyre. és abból mondjuk egyen kressel. Akkor már elesett az egész évtől.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:08

Én Fair Play módon játszok, szerintem ezt kimondhatom, viszont sokszor megfordult már az a fejembe, hogy bevállalok 1-2 figyelmeztetést, pláne az adott bajnokság utolsó futamán. Igaz, ezidáig mindig az ész vezérelt és nem az a mondás motivált, hogy: "a cél szentesíti az eszközt". :D
Cselt
2024 licenszes
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2011.01.05. 21:10

Ha jól tudom utolsó futamon egyből büntetés van és nincs figyelmeztetés, de ez nem tuti.
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
KisKimi

Hozzászólás Szerző: KisKimi » 2011.01.05. 21:11

Tropie írta:Lehetne egy induló kredit.
...
Üssetek :twisted:

Ez az ötlet nekem nagyon tetszik, ez a kredites dolog, szerintem jó lenne.. :)
Gergo Baldi
Szatocs

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.01.05. 21:13

Hát nekem még sosem jutott eszembe, hogy na most csak egy figyelmeztetést kapok ezért, hát nekimegyek a másiknak.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:15

Szatocs írta:Ez akkor gáz, ha valaki el tud jönni 10-ből mondjuk 3 versenyre. és abból mondjuk egyen kressel. Akkor már elesett az egész évtől.
Nem futamonként, hanem bajnokságonként lenne a nevezési kredit, tehát akár az adott bajnokság összes futamán el tudna indulni. Ugyan úgy érvényben maradna az időbüntetés, illetve a kizárás, nyilván a megfelelő vétség elkövetése után. De jelenleg egy esetleges eltiltás csak egyféle képen lehetséges. Nem kimondottan az eltiltás a megfelelő módja annak, hogy valakit észre térítsünk, 1 bajnokságból való kizárás elegendő, de lehet hogy más moddal, más bajnokságban már másik arcát mutatná az illető.

Tudom hogy csak meghívással lehet majd a Simcoba kerülni, de lehet sok fiatal tehetséget veszítene el a Simco ezzel a megoldással, tehát így viszont pásztázni kéne a párhuzamosan futó bajnokságokat.

Mondjuk ezek az én meglátásaim, ami nem versenyzési szempontból közelíti meg a témát.

De ha mondjuk valakinek csak 2 bajnokságra elegendő kreditje van, az akkor nagyon oda fog koncentrálni arra a 2-re, hogy aztán a 3.ban is eltudjon indulni. == Csökken a versenykihagyás, nő a motíváció, nő a wheel to wheel koncentráció, kevesebb hajmeresztő manőver
Jelenleg ha nem megy itt, megyek a másikba szisztéma megy. == Növekedő versenykihagyások a bajnokság időhaladtával, csökkenő motíváció, csökkenő tesztelés, több incidens.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:19

Szatocs írta:Hát nekem még sosem jutott eszembe, hogy na most csak egy figyelmeztetést kapok ezért, hát nekimegyek a másiknak.
Szatocs! Akinek inge az vegye magára :D ahogy a mondás is szól. Itt nem 1-2 emberre gondoltam, hanem erőteljesen általánosítottam. Én azt nem szeretném, hogy a Simco egy teljesen zártkörű közösség legyen, mert ... szóval tapasztaltam ennek a hátulütőjét is már.
Tudom hogy lesznek nyílt bajnokságok, de jelenleg kevesen jönnének el csakis azért ezekre, hogy Simco licencet kapjanak, főleg ha időben nem felel meg neki pl. a hétfő, vagy a péntek. Ez így nagyon komplikált. Persze ez egy nagyon jó ötlet és teljes mértékben támogatom!

De én még mindig attól félek, hogy tehetséges fiatalokat nem fogjuk észrevenni így.
Cselt
2024 licenszes
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2011.01.05. 21:30

Nemtom szerintem annyira nem kell aggódnunk a létszám miatt látva a BTCC-t is, hogy milyen sokan vannak, meg amúgy is az utóbbi időben szerintem egész jó létszámok vannak a futamokon.
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Szatocs

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.01.05. 21:31

Én pont ebben a kreditrendszerben nem látom majd a tehetségeket. :)
Ha valaki mondjuk tudna jönni 3-4 versenyre, és ott villantana, majd a kb éves tiltás miatt többet már nem is jönne, akkor annyi tűnne ki, hogy volt egy srác, aki igen jól szerepelt azon a néhány versenyen. Igazából ez a kreditrendszer kizárólag annak jó, aki mindig, minden versenyen részt tud venni.
Lezárt