Vélemények, társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Tropie

Re: Vélemények, társalgó

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:38

Jó Oké!

Én csak le szerettem volna reagálni a büntetés rendszert és az 5000 euros büntetést :D

Cselt!
Nem a létszám miatt aggódok igazából.

Szatocs!
Én nem tartom nagy versenyzőnek azt, aki jön villant és utána olyat követ el ami miatt eltiltást kap. A versenyző agyban kezdődik, majd eredményekben realizálódik. Lehet valaki lassú de stabil és folyamatosan 4-5-6, és lehet valaki hol 1. hol 10.. Én a stabil pilótát jobb versenyzőnek tartom, mert lehet rá építeni...

Ez mondjuk az online versenyzésre, csekély mértékben igaz.

Lásd Bikát! Stabil és folyamatos eredményeket hoz :) = Jó versenyző :D Annak idején nem a villantásával keltette fel az ember figyelmét, hanem a tehetség és odaadás látszódott rajta. Lásd most. :)

Nah mindegy, nem akartam most ebből komoly eszmecserét kialakítani, mert azt nem ebben a topicban kéne folytatni, mindössze egy ötletet dobtam föl és leszűrtem a válaszokból a következtetéseimet :) Próbálkozni lehet.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:41

Amúgy a futott futamok és összesen megszerzett kredit hányadából lehet értéket észre venni. Persze ez bebukik ha nem azonosak a pontozások a bajnokságokban.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.05. 21:42

Én amúgy ezt a bajnokságot tartom az egyik legjobb és legsikeresebb bajnokságnak, pedig nem azonosak az autók!!!
Vettel5

Hozzászólás Szerző: Vettel5 » 2011.01.05. 21:48

Tropie írta:Én amúgy ezt a bajnokságot tartom az egyik legjobb és legsikeresebb bajnokságnak, pedig nem azonosak az autók!!!
Hát végigolvastam ezt az egészet :) Jó is meg rossz is :) Igazából látni kellene hogyan működne :) De elég kreatív vagy :D az tuti :) :mrgreen:
A verseny a kockás zászlóig tart...
Név: Pető Ádám

Kormány: Logitech Wingman Formula Force
http://www.youtube.com/user/padamkahungary
kaszasi

Hozzászólás Szerző: kaszasi » 2011.01.05. 22:57

Hát ez érdekes.Mondjuk GP"-nél jelentkeztek 24-en és öröltünk ha voltunk 12-en.Ha még innen is kizártak volna embereket kredit miatt maradtak volna 5-en,az meg milyen verseny.Vagy az EVO nagy fellángolás aztán alig voltunk.Ilyeneket is figyelembe kell venni.Mert a végén nem lesz kivel csatázni. :ugeek:
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 00:11

Jaj még mindig nem tiszta.

Egy egyszerű példán megpróbálom bemutatni.

Simco licenct kap valaki. Kap mellé mondjuk 300 kreditet.
Elindul a ETCC76-ban, aminek a nevezése mondjuk 130 kredit (13 forduló * 10 kredit). Versenyzik benne, közepes eredménnyel, még van 170 kreditje.
Elindul a Le Mans Series és indulni akar rajta, ennek nevezési kreditje: 100 kredit (10 forduló * 10 kredit). Ebben is közepesen versenyzik, még van 70 kreditje.
Megtudja indulni fog a BTCC2010, ennek nevezési díja mondjuk 100 kredit.

Már most tudja nincs elég kreditje, de mire vége az ETCC-nek, talán lesz annyi hogy elinduljon, nem kell mást tennie mint min.15 pontot szereznie.
Zárja az ETCC-t a 16. helyen, kap 16 pontot, ezért kap 32 kreditet, most az egyenlege 102 kredit.

Gond nélkül betud nevezni a BTCC-be, kiad érte 100 kreditet, marad neki 2 kreditje, így fontos hogy jól fejezze be a Le Mans-t , hogy majd további bajnokságban is el tudjon indulni, ne csak a BTCC-ben.

Le Manst zárja a 20. helyen 103 ponttal, ezért kap 206 kreditet. Még fut a BTCC2010. Tehát újabb bajnokságba lazán be tud nevezni.

Ugyan ez a képlet egy agresszívabb versenyzőnél:

ETCC-ben 4 versenyen szabálytalan, érte járó büntetés 4x10 kredit. Egyenlege 140 kredit.
Le Mansban indul, marad 40 kreditje, de ott is 3 büntetést összeszed, egyenlege 10 kredit.
Ahhoz hogy a BTCCben indulni tudjon, kénytelen min. 45 pontot összeszednie valahogyan.
ETCC-ben 16. helyért kap 16 pontot, 32 kredit, de így csak 42 kreditje van. Ami még nem elég.
Le Manst meghajtja. 32 ponttal a 32. helyen zárja a szezont (64 kredit). Ezzel 106 kreditje lesz, így be tud nevezni a BTCC-be és marad 6 kreditje.

Tételezzük fel, hogy kizárást kap egy bajnokságból, ami ritkaság, komoly oka kell hogy legyen. Így ha ez nem a LeMans, akkor meg kell hajtania a LeMans-t (ebben ugye könnyebb volt pontot szerezni). Ha a LeMansból zárták ki, akkor bukóvári.

Nyilván lehet több az induló kredit, én csak egy példát mutattam be. Lehetne a leggyorsabb körért, és a pole-ért extra kreditet osztani.

Nekem valami ilyesmi jelent meg az agyamban, képnek nem nevezhető formában.
endre

Hozzászólás Szerző: endre » 2011.01.06. 00:18

Apropó evó,... lessz mostanság vele valami? Már nem mintha ide tartozna a kérdés csak itt vetődött fel. Meg oszt ha mán megvettem... :mrgreen:

Elkészítették hozzá a gsmf -től a pcc 2007 modot, egész jó lett az eredetit ismerve, bár ez ugye szubjektív.
Azok a nők, akik úgy gondolják, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek!
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2011.01.06. 00:19

Tropie írta: Nem futamonként, hanem bajnokságonként lenne a nevezési kredit, tehát akár az adott bajnokság összes futamán el tudna indulni. Ugyan úgy érvényben maradna az időbüntetés, illetve a kizárás, nyilván a megfelelő vétség elkövetése után. De jelenleg egy esetleges eltiltás csak egyféle képen lehetséges. Nem kimondottan az eltiltás a megfelelő módja annak, hogy valakit észre térítsünk, 1 bajnokságból való kizárás elegendő, de lehet hogy más moddal, más bajnokságban már másik arcát mutatná az illető.

Tudom hogy csak meghívással lehet majd a Simcoba kerülni, de lehet sok fiatal tehetséget veszítene el a Simco ezzel a megoldással, tehát így viszont pásztázni kéne a párhuzamosan futó bajnokságokat.

Mondjuk ezek az én meglátásaim, ami nem versenyzési szempontból közelíti meg a témát.

De ha mondjuk valakinek csak 2 bajnokságra elegendő kreditje van, az akkor nagyon oda fog koncentrálni arra a 2-re, hogy aztán a 3.ban is eltudjon indulni. == Csökken a versenykihagyás, nő a motíváció, nő a wheel to wheel koncentráció, kevesebb hajmeresztő manőver
Jelenleg ha nem megy itt, megyek a másikba szisztéma megy. == Növekedő versenykihagyások a bajnokság időhaladtával, csökkenő motíváció, csökkenő tesztelés, több incidens.

ezzel abszolút egyetértek, jó dolognak hangzik ez a kredit "SIMCO PENNY" :D elég is lenne bajnokságonként
én erre inkább úgy tekintek mint valami szűrő, mert talán a játékos csak megtanulja, hogy ne az üresbe jelentkezzen illetve h felvezetőn ne előzzön ilyesmi

ahogy a pirossal szedetben van, abba nem sok igazságot látok, mert nem hinném, hogy a "tehetséges srác" agyon tőr, zúz mindenkit, hanem olyan helyezést ér el illetve fair play szabályait követi, ergó van kezdésnél 100 kreditje akkor a "tehetséges srácnak" pluszos azaz 100 feletti kreditnek kell lennie és nem alatta, mert gondolom ha tényleg tehetséges akkor az 1.futamon meg a másik 5.ön csak nem fog úgy bénázni, h kressel, meg szabálytalanul(felvezetőn, füvön stb) előz

ez a kredit dolog inkább a rtf1 simco pennys tovább fejlesztett változata lenne vagy olyasmi inkább...

uI: van olyan is amikor az ember pl a gt evó v8as bajnokságában kevés embernek is volt meg a játék, vagy nem tetszik a mod,
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 00:19

És ha mondjuk havonta nő mindenki egyenlege, akkor ha kizárást kap a LeMansból, amivel simán kreditet tudott volna szerezni, nincs gond, maximum 2 hónapig nem tud az induló bajnokságokba nevezni, mivel mondjuk havi 50 kredittel, 2 hónap múlva 100 kredittel lenne több az egyenlege.

A bajnokságokba úgy lehetne becsatlakozni, hogy ha mondjuk egy 10 fordulós bajnokság 4. fordulójába nevez, akkor is 100 kredit vonódik le, annyi különbséggel, hogy a szezon végén a pontjainak megfelelő krediten felül, kap 30 kreditet, azokért a fordulókért, amiket a bajnokságban Ő nem futott le, mert "lemaradt róla, később nevezett", ez egyfajta inspiráció lenne bajnokságokba való csatlakozásra.

De ez egy kaukció jellegű is, mert ha szabálytalan, vagy oda nem illő viselkedést kap, ugrik ez a visszajáró 30 kredit. bla bla....de nem megyek bele jobban.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 00:23

Igen az RTF1-es dolgot gondoltam tovább, mert abban a rendszer rendkívülien tetszik, csak kár hogy azon a napon nem tudok már játszani. :)

A mod és a játék, hát igen, ezt tovább kell gondolni, csiszolni kéne, ha valóban használhatónak véli Emerico. Én inkább leírom, kimondom az ötleteim, ártani nem ártok vele, jobb mintha magamban tartanám és esetleg valami használható lehetne belőle, de sose mukkanok meg :D
Lezárt