Már véget ért bajnokságot topicjai
-
Szicsó
- Név: Szigeti Csaba
- Kormány: Logitech G25
Hozzászólás
Szerző: Szicsó » 2011.03.06. 20:02
Én tudtam,hogy a legjobbam tiszta volt...paráztam is ezerrel,és ezért mentem biztonságosan...
De kicsit zavar ez a módosítás

...a múltkori szabálytalan gyors köröm miatt a "B" szerver utolsó helyei között osztozkodtam a többiekkel...most meg csak +0.5sec-es a bünti,amivel nem kerül senki a rajtrács végére.
Amikor a főoldalon kezdtem olvasni a hirdetményt,még számolgattam is,hogy így az "A" szerver 12. helyéről indulhatok...de nem...és így a "B" szeró 22. starthelye az enyém.
Azért van egy kis különbség...

-
emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
-
Kapcsolat:
Hozzászólás
Szerző: emerico » 2011.03.06. 20:18
Nos, a valóságban ha vágsz vagy szélesítesz, elveszik a leggyorsabb köröd, és a következő szabályos a jó. Csakhogy ha így csinálnám 5x ennyi idő lenne az elemzés, és így is egy fél napot töltök ezzel.
Egyszerűen kivitelezhetetlen.
Ha a régi megoldás maradt volna, akkor majd a komplett élmezőny a 2. szerveren lett volna. Ez így sem igazságos, hisz ezek a szabálytalanságok nem jelentősek. Persze lesz ahol súlyozok, pl az A1 Ring első kanyarjának szabálytalan vétele 1mp lesz.
A másik ami miatt átgondoltam a dolgot, hogy mikor én megfutottam a leggyorsabb körömet, mérget vettem volna hogy szabályos volt. Aztán visszanézve pislogtam. Tehát én sem vettem el a gázt, és szerintem ezzel sokan vannak.
De az 0,5 mp büntetés a legjobb megoldás. Egyszerűen nem tudok jobbat kitalálni.
Emerico - Head of SIMCo
-
Bika
- 2024 licenszes
Hozzászólás
Szerző: Bika » 2011.03.06. 20:22
Nem igazán értek egyet a büntetésemmel!
Direkt kérdeztem tsen, hogy mi számít szabályosnak!
Emerico válasza ez volt: "két keréknek a pályán kell lenni, a a fehér vonalon!
Mivel a vonal még a pálya része, mindenhol és nekem ott van a csatolt képen a két kerék, rajta a vonalon, nem igazán értem, miért kaptam fél mp-t... :S
"Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít!" - Ayrton Senna da Silva
4 Times Hungarian Champion!
2016 Octavia Cup Champion!
Nissan Competition evernally!
http://www.timgabor.hu
-
Lali
Hozzászólás
Szerző: Lali » 2011.03.06. 20:26
Szicsó írta:Én tudtam,hogy a legjobbam tiszta volt...paráztam is ezerrel,és ezért mentem biztonságosan...
De kicsit zavar ez a módosítás

...a múltkori szabálytalan gyors köröm miatt a "B" szerver utolsó helyei között osztozkodtam a többiekkel...most meg csak +0.5sec-es a bünti,amivel nem kerül senki a rajtrács végére.
Amikor a főoldalon kezdtem olvasni a hirdetményt,még számolgattam is,hogy így az "A" szerver 12. helyéről indulhatok...de nem...és így a "B" szeró 22. starthelye az enyém.
Azért van egy kis különbség...

Az utsó rajthelyes dolog engem is sújtott a múltkor. Mondjuk nem sokat számít mármint nekem. De akkor úgy most meg így?
Tök para volt az időmérő 12 körből 8 gyorsör volt amit elvettem mert paráztam az utsó rajthely miatt.
Idézet Emericotól:
"fontos. igyekezzetek szabályos mért kört futni, mert a legjobb kört nézem vissza, és találtam szabálytalan köröket. azok meg mennek a sor végére."
Értem én hogy gőzgép de mi hajtja!

-Traktort jobban vezetek mint versenyautót-
-
Lali
Hozzászólás
Szerző: Lali » 2011.03.06. 20:30
Bika írta:Nem igazán értek egyet a büntetésemmel!
Mivel a vonal még a pálya része, mindenhol és nekem ott van a csatolt képen a két kerék, rajta a vonalon, nem igazán értem, miért kaptam fél mp-t... :S
puma írta:
Tehát akkor ha a vonalon rajta van a kerék az is vágás?
így van, hisz a kerék TELJES terjedelmével kell bent lenni.
lásd szabályzat
http://www.bedooo.com/regulations/GRAB_014.jpg
Itt a vágásodra a magyarázat.
-Traktort jobban vezetek mint versenyautót-
-
emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
-
Kapcsolat:
Hozzászólás
Szerző: emerico » 2011.03.06. 20:39
Bika írta:Nem igazán értek egyet a büntetésemmel!
egy szót nem hallottál a végéről
két keréknek a pályán kell lenni, a a fehér vonalon
belül
Emerico - Head of SIMCo
-
Bika
- 2024 licenszes
Hozzászólás
Szerző: Bika » 2011.03.06. 20:56
De a vonal a pálya része basszus...mindenhol...
"Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít!" - Ayrton Senna da Silva
4 Times Hungarian Champion!
2016 Octavia Cup Champion!
Nissan Competition evernally!
http://www.timgabor.hu
-
Tropie
Hozzászólás
Szerző: Tropie » 2011.03.06. 21:19
"A versenyzésre használható pálya területe a pálya aszfalt két szélére festet fehér vonal által közrezárt terület."
Ez a nemzetközi sportszabályzatban van így megfogalmazva.
Vannak engedmények a rázóköveknél, de ez mind kategóriáktól és szériáktól függ. Én úgy értelmeztem az itt használt engedményt, hogy kivéve: azon rázókövek esetében, ahol a rázókő mögött zöld rész vagy plusz rázókő van, itt két keréknek teljes terjedelmével a rázókövön kell lennie.
Én nem vitáznék, de ez van leírva, ehhez kell igazodni. Én is paráztam végig időmérők alatt, mert tudtam volna lehet gyorsabb is lenni, de nem mertem túlságosan kiengedni, de így is meglepő helyen végeztem.
-
Tropie
Hozzászólás
Szerző: Tropie » 2011.03.06. 21:23
A +0,5 mp-s büntetéssel én sokkal inkább egyetértek, mint az időmérő körök idejének teljes törlésével.
Általában ha nem szándékos vágásról, vagy szélesítésről van szó, akkor ez a büntető idő nagyjából fedi a megszerzett előnyt.
Valóban az lenne a legideálisabb, ha a második szabályosan megfutott legjobb kör lenne az érvényes, de ehhez külön ember kéne, hogy végi nézze.
Vezetés közben sok a holttér, én is megtapasztaltam azt, hogy kívülről sokkal keskenyebb az autó, mint ahogy vezetés közben érzékelném, én azóta erre sokkal inkább odafigyelek.
-
Apophis
Hozzászólás
Szerző: Apophis » 2011.03.06. 22:29
Azért vannak itt durva dolgok... 3 szabálytalanság valakinél a gyorskörén, kap 1,5 mp büntetést, és nem veszít vele rajthelyet. Legközelebb végig szélesítem a pályát, hátha szerencsém lesz
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég