Camaro Cup 2013 - társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Joke
Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25

Re: Camaro Cup 2013 - társalgó

Hozzászólás Szerző: Joke » 2013.06.13. 08:20

Örülök, hogy van aki élvezte a versenyt!
Ez rólam nem mondható el: a rajtnál az előttem induló kicsit beragadt, el kellett vennem, talán még fékeznem is, vagy öten elmentek mellettem, aztán az első kanyarban teljesen kívül fordultam, mégis a belül kezdődő dominó effektus rajtam csattant.

A sok balfék nem tudom mit gondol? Teljesen lesz ami lesz alapon érkeznek az első kanyarba, valós versenyen már Piripócson elkezdenének fékezni és még akkor is összecsinálnák magukat.!

Messze utolsóként folytattam, de féltávnál már a 17.-18. voltam. Eddigre már 2x letett a tálcára (a verseny végéig összesen 4x), szerencsére 2x valamelyik egyenesben, így csak kettő jelentett nagyobb hátrányt. Sajnos a döntött visszafordítónál 2x is korábban fékezett a versenyzőtárs, belecsúsztam és én forogtam ki.
Ez szerintem egy egész szezonra elég balszerencse. :cry:
Csak azért van kedvem folytatni, mert nagyon élvezetes ezt az autót vezetni és mert lesz nálam egy jobb fajta kormány egy ideig.
Név: Rebók József
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2013.06.13. 11:24

Nekem fantasztikusra sikeredett ez a futam!

Kihagytam versenyt, alig teszteltem, és fáradt is voltam nagyon, de éppen szerencsére szabad napom volt a futam napjára. Gondoltam, elvezetgetek kicsit, viszont annyira megtetszett a pálya vonalvezetése és az autónak is annyira feküdt ez a pálya, hogy kedvet kaptam a tesztelésre. Sajnos a világűr idejű poletól fényévekre voltam, de így is elégedett lehettem a rajtpozíciómmal.
A rajtot ugyan jól elkaptam, csak az első kanyaros tömörülésnél inkább biztonságra játszottam.
Aztán a pozícióm megtartásáért foggal-körömmel harcoltam, végül az üldözőimtől való leszakadás volt a cél.
Aztán körökön át küzdöttem Mikle Istvánnal, akit miután meglátogattam a gyors szerelőimet, megpróbáltam boxtaktikával megelőzni. Viszont Mikle elnyújtott boxtaktikája meghozta a gyümölcsét, hiszen akárhogyan nyomtam, pont elém jött ki a boxból, amennyi távolság volt köztünk a kiállások előtt, azt tudtam csak behozni rajta. Megpróbáltam megelőzni, de megcsúsztam az igyekezetben és ekkor már le is tettem arról, hogy az 5.-nél előrébb végezhessek. Az utolsó körökre viszont egy rossz mozdulat, egy korai vagy késői fékezés, egy késői gázadás vagy egy rossz váltás azt eredményezte volna, hogy a 3-as tömörület leelőz engem és a rajthelyemet (8.) kaptam volna leintéskor. Megfeszülve, leizzadva, de kivégeztem a srácokat és behoztam 5. helyre a vasat.

Kemény, sportszerű és élvezetes futam volt. :)

Köszönöm srácok!
Vozi

Hozzászólás Szerző: Vozi » 2013.06.13. 17:18

régen volt olyan mód ahol a kuplung off jelentett -5, 6 tizedet. De volt olyan forma 1 es mód. ahol simán 2 -3 mat jelentett
puma

Hozzászólás Szerző: puma » 2013.06.15. 13:13

Igazából a moddereken múlik, hogyan csinálják meg a fizikát és ezzel együtt a kuplung modellezését. Ha valaki kikapcsolja a kuplungot, akkor nyílván a játék nem "segít" és ahogy forog a motor a kiválasztott áttétel szerint mozog a kerék is. A váltásoknál jelentkeznek problémák, mind fel illetve le váltásnál is. Féktávon visszaváltásnál a motort magasabb fordulatszámra kell növelni, hogy a kisebb fokozat fordulatszámát minél jobban kövesse. Ha túl gyorsan vált valaki vissza akkor a hátsó kerék nem az alatta lévő aszfalt sebességét, hanem a motor fordulatszáma szerint fog forogni. Az eredmény a hátsó kerekek megcsúszása. Csökken a hátsó kerekek fékezési teljesítménye, illetve az autó egyensúlya a túlkormányzott jellegű lesz (jön a pörgés :)). Felváltásnál hasonló a helyzet. Gáz elvétel nélkül magas fordulatszámról a motor ad egy kis plusz lendületet a kerekeknek, ha tapadáshatáron gyorsítunk, akkor megpöröghetnek és jöhet a forgás :). Automata kuplungnál a gép elvégzi a kuplungolást, illetve visszaváltásnál gázfröccsöt (auto blip), felváltásnál pedig elveszi a gázt (auto lift). Attól függően, hogy ez mennyire van lazára, vagy feszesre állítva (plrben kikapcsolható az auto blip illetve az auto lift). Rövidebb lehet a váltásidő, a visszaváltásnál jobban szabályozható a motorfék, illetve felváltásnál plusz lendület vihető a hátsó kerékre automata kuplung kikapcsolása esetén. És mivel mindenki a határokat feszegeti a kis dolgok is jelenthetnek tizedeket, amik egy hosszú verseny folyamán másodpercek lesznek.
Vozi

Hozzászólás Szerző: Vozi » 2013.06.16. 00:52

ez igen :D
tanultam valamit:)
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2013.06.23. 20:30

név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
kaszasi

Hozzászólás Szerző: kaszasi » 2013.06.24. 14:28

50-50% hogy hazaérek kezdésre,sietek,kocsit nem adom :P
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Bercisan

Hozzászólás Szerző: Bercisan » 2013.06.24. 16:27

Én nem leszek, mert sebring.. :(
Név: Kovács István
Kormány: Logitech Momo
kaszasi

Hozzászólás Szerző: kaszasi » 2013.06.24. 16:33

Bercisan írta:Én nem leszek, mert sebring.. :(
Ugyan már,gyere csak nyugodtan valaki kell mellém hátra is a mezőnybe :lol:
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Bercisan

Hozzászólás Szerző: Bercisan » 2013.06.24. 18:49

kaszasi írta:
Bercisan írta:Én nem leszek, mert sebring.. :(
Ugyan már,gyere csak nyugodtan valaki kell mellém hátra is a mezőnybe :lol:
Hízelgő..:D , Sajnos nem foglaltam le mára a gépet.. :?
Név: Kovács István
Kormány: Logitech Momo
Válasz küldése