Vélemények, társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Re: Vélemények, társalgó

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2011.01.06. 00:27

Tropie írta:Jaj még mindig nem tiszta.

Egy egyszerű példán megpróbálom bemutatni.

Simco licenct kap valaki. Kap mellé mondjuk 300 kreditet.
Elindul a ETCC76-ban, aminek a nevezése mondjuk 130 kredit (13 forduló * 10 kredit). Versenyzik benne, közepes eredménnyel, még van 170 kreditje.
Elindul a Le Mans Series és indulni akar rajta, ennek nevezési kreditje: 100 kredit (10 forduló * 10 kredit). Ebben is közepesen versenyzik, még van 70 kreditje.
Megtudja indulni fog a BTCC2010, ennek nevezési díja mondjuk 100 kredit.

Már most tudja nincs elég kreditje, de mire vége az ETCC-nek, talán lesz annyi hogy elinduljon, nem kell mást tennie mint min.15 pontot szereznie.
Zárja az ETCC-t a 16. helyen, kap 16 pontot, ezért kap 32 kreditet, most az egyenlege 102 kredit.

Gond nélkül betud nevezni a BTCC-be, kiad érte 100 kreditet, marad neki 2 kreditje, így fontos hogy jól fejezze be a Le Mans-t , hogy majd további bajnokságban is el tudjon indulni, ne csak a BTCC-ben.

Le Manst zárja a 20. helyen 103 ponttal, ezért kap 206 kreditet. Még fut a BTCC2010. Tehát újabb bajnokságba lazán be tud nevezni.

Ugyan ez a képlet egy agresszívabb versenyzőnél:

ETCC-ben 4 versenyen szabálytalan, érte járó büntetés 4x10 kredit. Egyenlege 140 kredit.
Le Mansban indul, marad 40 kreditje, de ott is 3 büntetést összeszed, egyenlege 10 kredit.
Ahhoz hogy a BTCCben indulni tudjon, kénytelen min. 45 pontot összeszednie valahogyan.
ETCC-ben 16. helyért kap 16 pontot, 32 kredit, de így csak 42 kreditje van. Ami még nem elég.
Le Manst meghajtja. 32 ponttal a 32. helyen zárja a szezont (64 kredit). Ezzel 106 kreditje lesz, így be tud nevezni a BTCC-be és marad 6 kreditje.

Tételezzük fel, hogy kizárást kap egy bajnokságból, ami ritkaság, komoly oka kell hogy legyen. Így ha ez nem a LeMans, akkor meg kell hajtania a LeMans-t (ebben ugye könnyebb volt pontot szerezni). Ha a LeMansból zárták ki, akkor bukóvári.

Nyilván lehet több az induló kredit, én csak egy példát mutattam be. Lehetne a leggyorsabb körért, és a pole-ért extra kreditet osztani.

Nekem valami ilyesmi jelent meg az agyamban, képnek nem nevezhető formában.
és aki nem agresszív? hanem szimplán lassú és tegyük fel, a sok 30 (pl btcc) pilóta közül utolsó helyeken járkál az kevesebb pontot is kap és kressel egy nagyot úgy h lefogy a kreditje kövi bajnokságon nem tud indulni....vagy mégis?

sztem ezt bajnokságokra kéne lebontani, azért h az utolsó futamon is részt akar venni kevesebb, kress, és ez még a lightosabb verziója lenne amit leírtál
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 00:35

Azt a elveszítést nem jól fogalmaztam meg, elnézést :) Szóval hagyjuk. Csak régen én úgy választottam ligát, ahová tökismeretlenként bekerülhettem, simán, semmi követelés nélkül. Aztán megpróbáltam alkalmazkodni, kezdetben az F1 Challengel, olyanokat pörögtem, 1 normális kört tudtam csak menni. Ha akkor rám förmedtek volna, vagy elküldtek volna gombát szedni a pálya szélén, ma már réges régen nem vezetnék, vagy lehet inkább repülőgép szimulátoroznék.

Freakyo

A példámban csak megpróbáltam megértetni a rendszert. természetes hogy így hirtelen sok sebből vérzik. Azért is vagytok Ti :) hogy véleményezzétek.
Nyilván valahogy úgy kell kialakítani a megszerezhető kreditet, hogy azok se szenvedjenek, akik utolsók. Erre lehetne mondjuk visszahozni a részvételi 75%-ot, és plusz 100 kredit egy bajnokság befejezéséért, ha a 75%-át teljesítette. De ezek csak finomítások, a lényegét leírtam.

Amúgy sem érdemes még rajta ennyire csevegni, mert szerintem amint Emerico azt mondja, ez hülyeség, már pontot is raktunk a végére.
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.01.06. 00:41

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt most ennyire bonyolítani kellene. Aki ide való, az úgy is jön, úgy is lesz egy egyesített liga egykoron, szűrést meg az eddigiek alapján már lehet csinálni. Itt az olyan embereket kell kiemelni, akik jelentkeznek állandóan, de szinte egyszer sem jöttek el versenyezni, vagy ha eljöttek, akkor nem is gyakoroltak előtte. Aki itt kresser egyszer-kérszer, az meg megkapja a büntiét, amit ahogyan Emerico írt, a BTCC-ben elég jól hasznosít, mivel itt szoros befutók szoktak lenni, legyen az az 1-10 vagy 10-20 helyeken. Ha itt kap valaki végrehajtandó büntetést kap, a büntit megkapja, ezután új lappal kezd és ismét a figyelmeztetés lesz az első dolog, amit kaphat.
Ha szigorúbbá akarjuk tenni a rendszert, inkább a figyelmeztetés helyetti egyből végrehajtandó büntetés lenne a megoldás szerintem.

Azonban aki normális, fejlődőképes és nem mindig csak az állatkodás megy, az továbbra is "gyakorolhatná" a versenyzést a többiekkel. Ezen felül a FUN versenyek véleményem szerint nem csak arra jók, hogy menjünk egy jót, ezek is jó gyakorlási alapot képeznek amellett, hogy kevesebb felelősség nyomja a kevésbé higgadt, esetleg lassabb versenyzőket is, ilyenkor is szokhatják a versenyhelyzeteket.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Paffy

Hozzászólás Szerző: Paffy » 2011.01.06. 00:48

Végig olvasva az egésszet kicsit elment a kedvem mindentől.Szisztéma, pontgyűjtés, vesztés.Ha jól tudom ez egy részben ingyenes bajnokság.Nem akarok kötekedni, mert csak az RTF1- be megyek jelenleg és várom a Swiftet.
A Szatocsal értek eggyet, hogy az olyan embereket kellene kiszűrni akik jelentkeznek és még az első versenyre sem képesek eljönni, úgy, hogy nem is szolnak.Szigorítani kellene a büntit, mert ahogy figyeltem 1x,2x,3x, figyelmeztetés és utánna 10sec , 30.Nem lesz senki akit ennyiszer figyelmeztetni kell.Ezt kellene kicsit szorítani.
PL:Szatocs kilökte Szicsót és Szicsó ráóv.Az óvás helyes, 10 sec bünti a kövi futamra.
De ez is csak egy feltevés.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 00:55

Igen, de én pont a közép mezőnyben és a hátsó régióban szeretném még kiélezettebbé tenni a versenyeket. Hogy ne az legyen, hogy egy éppen rossz passzban lévő versenyző csak is azért engedje el a bajnokságban vezetőt, mert hát úgy is szakadék van köztük pontokban. Hogy igen is számítson az, hogy nem 24. hanem 23. valaki.
Ha tehetném ostoroznám a mezőny végét :) , de nyilván ezt nem tudom kivitelezni és még inkább túl szadomazóbb lenne :lol: vagyis motiválnám ahogy tudnám a mezőny végét.

A BTCC kimondottan egy olyan bajnokság lett, amiben nagyon jól összeforrott a mezőny. A hátsó részben is ugyan olyanok a csaták, mint elől (voltam már szerencsétlenségemre itt már mindenhol :D ). De voltak olyan bajnokságok is, ahol éppen a mezőny vége kezdett lemorzsolódni és kezdett bele másik bajnokságba, nah ezt szeretném ha csökkenne.

Paffy,

Én nem értem mitől menne el a kedved. Én mindig azt szerettem csinálni, amihez volt motivációm.
És szeretném ismételten hangsúlyozni, hogy ezek csak felvetések és egyáltalán semmi komoly elhatározás nincs benne. Én ötlöttem ki, csak megosztottam veletek az ötletemet. A véleményekre, feltevésekre megpróbáltam válaszolni.

Semmi olyasmiről nincs szó, hogy valamiféle szisztéma lesz. Úgy hogy ne menjen el a kedved....ajh...még a végén bűn tudatom lesz! Felejtsétek el... :oops:
Paffy

Hozzászólás Szerző: Paffy » 2011.01.06. 01:01

Tropie írta: Paffy,

Én nem értem mitől menne el a kedved. Én mindig azt szerettem csinálni, amihez volt motivációm.
És szeretném ismételten hangsúlyozni, hogy ezek csak felvetések és egyáltalán semmi komoly elhatározás nincs benne. Én ötlöttem ki, csak megosztottam veletek az ötletemet. A véleményekre, feltevésekre megpróbáltam válaszolni.

Semmi olyasmiről nincs szó, hogy valamiféle szisztéma lesz. Úgy hogy ne menjen el a kedved....ajh...még a végén bűn tudatom lesz! Felejtsétek el... :oops:
Ne legyen csak hulla vagyok és most semmihez nincs kedvem.
Holnap átrágva lehet látok valami értelmet ebben,DE.
Mindenképpen szigorítani kellene majd a büntiket, illetve a nevezést.(Jön vagy csak beírta magát,ezeket a neveket kellene jegyezni,pláne, ha ki van írva a nevezéshez mint pl a BTCC.ben, hogy szoljon, ha nem tud jönni.)
Amúgy az átlagot véve, inkább a zoral Fanok vannak akik nem más játékát akarja elb....., de vannak esetek amiket jobban kellene szankcionálni.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
Vettel5

Hozzászólás Szerző: Vettel5 » 2011.01.06. 12:02

Paffy írta:
Tropie írta: Paffy,

Ne legyen csak hulla vagyok és most semmihez nincs kedvem.
Holnap átrágva lehet látok valami értelmet ebben,DE.
Mindenképpen szigorítani kellene majd a büntiket, illetve a nevezést.(Jön vagy csak beírta magát,ezeket a neveket kellene jegyezni,pláne, ha ki van írva a nevezéshez mint pl a BTCC.ben, hogy szoljon, ha nem tud jönni.)
Amúgy az átlagot véve, inkább a zoral Fanok vannak akik nem más játékát akarja elb....., de vannak esetek amiket jobban kellene szankcionálni.
Hát igen igazatok van , Szatocsnak főleg :) Tropie ötletével nicsn gond sztem, főleg hogy csak feltételezésnek írta fel :) Aki jelentkezett vmilyen bajnokságba is és nem tud jönni versenyre sztem kötelessége lenne jelezni :D
A verseny a kockás zászlóig tart...
Név: Pető Ádám

Kormány: Logitech Wingman Formula Force
http://www.youtube.com/user/padamkahungary
Vettel5

Hozzászólás Szerző: Vettel5 » 2011.01.06. 12:17

Amúgy már én is nagyon várom a Swiftet :D:D :) :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.01.06. 12:19

Vettel! Gyakorlás ma? Akár most is lehetne, de ha mondasz időt én fent leszek, kivéve a 17-20 órás időköz nem jó nekem.
Vettel5

Hozzászólás Szerző: Vettel5 » 2011.01.06. 12:50

Tropie írta:Vettel! Gyakorlás ma? Akár most is lehetne, de ha mondasz időt én fent leszek, kivéve a 17-20 órás időköz nem jó nekem.
Az nekem is jó :) de most még informatika órán ülök :)))

Lezárt