és aki nem agresszív? hanem szimplán lassú és tegyük fel, a sok 30 (pl btcc) pilóta közül utolsó helyeken járkál az kevesebb pontot is kap és kressel egy nagyot úgy h lefogy a kreditje kövi bajnokságon nem tud indulni....vagy mégis?Tropie írta:Jaj még mindig nem tiszta.
Egy egyszerű példán megpróbálom bemutatni.
Simco licenct kap valaki. Kap mellé mondjuk 300 kreditet.
Elindul a ETCC76-ban, aminek a nevezése mondjuk 130 kredit (13 forduló * 10 kredit). Versenyzik benne, közepes eredménnyel, még van 170 kreditje.
Elindul a Le Mans Series és indulni akar rajta, ennek nevezési kreditje: 100 kredit (10 forduló * 10 kredit). Ebben is közepesen versenyzik, még van 70 kreditje.
Megtudja indulni fog a BTCC2010, ennek nevezési díja mondjuk 100 kredit.
Már most tudja nincs elég kreditje, de mire vége az ETCC-nek, talán lesz annyi hogy elinduljon, nem kell mást tennie mint min.15 pontot szereznie.
Zárja az ETCC-t a 16. helyen, kap 16 pontot, ezért kap 32 kreditet, most az egyenlege 102 kredit.
Gond nélkül betud nevezni a BTCC-be, kiad érte 100 kreditet, marad neki 2 kreditje, így fontos hogy jól fejezze be a Le Mans-t , hogy majd további bajnokságban is el tudjon indulni, ne csak a BTCC-ben.
Le Manst zárja a 20. helyen 103 ponttal, ezért kap 206 kreditet. Még fut a BTCC2010. Tehát újabb bajnokságba lazán be tud nevezni.
Ugyan ez a képlet egy agresszívabb versenyzőnél:
ETCC-ben 4 versenyen szabálytalan, érte járó büntetés 4x10 kredit. Egyenlege 140 kredit.
Le Mansban indul, marad 40 kreditje, de ott is 3 büntetést összeszed, egyenlege 10 kredit.
Ahhoz hogy a BTCCben indulni tudjon, kénytelen min. 45 pontot összeszednie valahogyan.
ETCC-ben 16. helyért kap 16 pontot, 32 kredit, de így csak 42 kreditje van. Ami még nem elég.
Le Manst meghajtja. 32 ponttal a 32. helyen zárja a szezont (64 kredit). Ezzel 106 kreditje lesz, így be tud nevezni a BTCC-be és marad 6 kreditje.
Tételezzük fel, hogy kizárást kap egy bajnokságból, ami ritkaság, komoly oka kell hogy legyen. Így ha ez nem a LeMans, akkor meg kell hajtania a LeMans-t (ebben ugye könnyebb volt pontot szerezni). Ha a LeMansból zárták ki, akkor bukóvári.
Nyilván lehet több az induló kredit, én csak egy példát mutattam be. Lehetne a leggyorsabb körért, és a pole-ért extra kreditet osztani.
Nekem valami ilyesmi jelent meg az agyamban, képnek nem nevezhető formában.
sztem ezt bajnokságokra kéne lebontani, azért h az utolsó futamon is részt akar venni kevesebb, kress, és ez még a lightosabb verziója lenne amit leírtál