Seat Leon Eurocup - Nevezés és társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25

Re: Seat Leon Eurocup - Nevezés és társalgó

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2010.03.06. 21:53

Nem mondom, hogy reális volt. Csak azt, hogy ha kisebb sebességet tudsz elérni kanyarban a kisebb tapadás miatt, akkor kisebb a kopás is szerintem.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.03.06. 22:35

Nagyon egyszerű a képlet.

F1-be is miért csökkentették le az első gumik futófelületét? Mert nem volt jó az eloszlás az első és hátsó gumit illetően. Mondjuk ennek némiképp ahhoz is köze van, hogy 15-20 cm-rel hosszabbak lettek az F1-es autók a megnövelt üzemanyagtartály miatt.

De csak gondolj bele: ha pl. BMW 320si E90-nél is ha nagyon előre állítod a fékeloszlást, s lepadlózod a féket, akkor is az eleje letapad, a hátulja pedig kitör.

Szerintem inkább súlyeloszlással lesznek itt gondok, mint tapadással. :)
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.06. 22:40

Adam Jonas írta: Szerintem inkább súlyeloszlással lesznek itt gondok, mint tapadással. :)
én is így gondolom
Emerico - Head of SIMCo
Henrik

Hozzászólás Szerző: Henrik » 2010.03.06. 23:20

Mar nem tudom kinek a kommentje utan sztem tulsagosan is levetted a tapadast a hatso tengelyrol, gumikrol. Ha csokkented az elsokrol mint Norbi irta, jo lesz. Amugy meg kb tok8 milyen:) hamar megszokjuk.
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.06. 23:25

Henrik írta:Mar nem tudom kinek a kommentje utan sztem tulsagosan is levetted a tapadast a hatso tengelyrol, gumikrol. Ha csokkented az elsokrol mint Norbi irta, jo lesz. Amugy meg kb tok8 milyen:) hamar megszokjuk.
Az igaz, csak szeretném ha Norbi is jönne velünk, valamint, hogy a mod azért legyen annyira realisztikus amennyire lehet :)
Emerico - Head of SIMCo
Henrik

Hozzászólás Szerző: Henrik » 2010.03.06. 23:36

emerico írta:
Henrik írta:Mar nem tudom kinek a kommentje utan sztem tulsagosan is levetted a tapadast a hatso tengelyrol, gumikrol. Ha csokkented az elsokrol mint Norbi irta, jo lesz. Amugy meg kb tok8 milyen:) hamar megszokjuk.
Az igaz, csak szeretném ha Norbi is jönne velünk, valamint, hogy a mod azért legyen annyira realisztikus amennyire lehet :)
Ez oke:) de en biztos bajnoksag elott teszteltettem volna vele, nem kozben valtoztani. Most majd az lesz, hogy 2-3 versenyenkent valtozik a fizika.
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.03.06. 23:36

emerico írta:
Egyébként az se hülyeség, amit írt Henrik, Az lehet a másik megoldás. :)
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.06. 23:42

Amiket most csinálok a modban.
A valós beállítási lehetőségek lesz. Rugók, szárny, áttétel állítások stb.
Elől nagyon picit csökken a tapadás.
A súlypont picit hátrébb kerül.
A nyomaték görbén picit állítok.
Aztán megy vissza tesztre.

Az fontos hogy PICIT állítok mindenen.
Emerico - Head of SIMCo
Cselt
2024 licenszes
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2010.03.06. 23:47

Őőő azért erre az óvásra reagálnék:
Cseh Tamás vs Jónás Ádám
Race 1
Replay idő: 243

Mi történt: előttem ment Veréczi Dániel, mögöttem Cseh Tamás. Féktávig nem is volt gond... Ugye nekem elvileg hamarabb kéne fékeznem, amit én meg is csináltam, s mivel láttam, hogy Veréczi kicsit kezd lecsúszni az ívről, ezért elkezdtem szorosan bekanyarodni a kerékvető mellett. Azonban Cseh annyira későn fékezett, hogy egész egyszerűen keresztbeálltam, még csoda, hogy "csak" ekkora sebességgel jött nekem, különben vittük volna Danit is.

Ha lehet ilyet kérni, akkor ne adj neki pontbüntetést légy szíves, mert se én, se más nem lesz ezzel előrébb csak egy jó nagy picsán rúgást, meg gondolkodjon el, hogy mennyivel előbb kellene fékeznie ilyen esetbe. Köszi.
Én megnéztem a replayt, az első versenyen 243-nál kb kilóméteres távolságban vagyunk egymástól úgyhogy nemtom, hogy hogyan tudtunk mégis összeakadni.
Megnéztem a második verseny replayt is, ott 270-nél valóban összeakadtunk, de az se teljesen így volt szerintem, mint ahogy azt te leírtad.
Én annyit láttam, hogy ketten mennek előttem, de azért Pumbának volt egy kis lélegzetvételnyi helye, szal még nem is az volt, hogy a seggében mentél. Azt nem igazán értem, hogy miért kéne előbb fékezned, ha valaki ennyivel előtted van? Simán fékezhettél volna úgy mint általában. Ha megnézed én még a 100as tábla előtt kezdtem el fékezni, ami jóval hamarabb van, mint ahogy azt ott szoktam csinálni, úgyhogy azt se értem, hogy miért mondod, hogy annyira későn fékeztem.
Az én szemszögemből annyi volt az eset, hogy bementem a belső ívre, erre te elkezdtél befelé húzódni és egészen behúztad a kocsim elé a tiédet, amit persze megtehettél, mert még nem érte el az első kerekem a te hátsó tengelyed, de ott már tényleg hiába fékeztem amennyire csak tudtam meglöktelek. Ha te nem lettél volna ott én akkor is simán megálltam volna, úgyhogy nem igazán érzem indokoltnak ezt az egész óvást.
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.03.06. 23:58

Cselt írta:Őőő azért erre az óvásra reagálnék:
Cseh Tamás vs Jónás Ádám
Race 1
Replay idő: 243

Mi történt: előttem ment Veréczi Dániel, mögöttem Cseh Tamás. Féktávig nem is volt gond... Ugye nekem elvileg hamarabb kéne fékeznem, amit én meg is csináltam, s mivel láttam, hogy Veréczi kicsit kezd lecsúszni az ívről, ezért elkezdtem szorosan bekanyarodni a kerékvető mellett. Azonban Cseh annyira későn fékezett, hogy egész egyszerűen keresztbeálltam, még csoda, hogy "csak" ekkora sebességgel jött nekem, különben vittük volna Danit is.

Ha lehet ilyet kérni, akkor ne adj neki pontbüntetést légy szíves, mert se én, se más nem lesz ezzel előrébb csak egy jó nagy picsán rúgást, meg gondolkodjon el, hogy mennyivel előbb kellene fékeznie ilyen esetbe. Köszi.
Én megnéztem a replayt, az első versenyen 243-nál kb kilóméteres távolságban vagyunk egymástól úgyhogy nemtom, hogy hogyan tudtunk mégis összeakadni.
Megnéztem a második verseny replayt is, ott 270-nél valóban összeakadtunk, de az se teljesen így volt szerintem, mint ahogy azt te leírtad.
Én annyit láttam, hogy ketten mennek előttem, de azért Pumbának volt egy kis lélegzetvételnyi helye, szal még nem is az volt, hogy a seggében mentél. Azt nem igazán értem, hogy miért kéne előbb fékezned, ha valaki ennyivel előtted van? Simán fékezhettél volna úgy mint általában. Ha megnézed én még a 100as tábla előtt kezdtem el fékezni, ami jóval hamarabb van, mint ahogy azt ott szoktam csinálni, úgyhogy azt se értem, hogy miért mondod, hogy annyira későn fékeztem.
Az én szemszögemből annyi volt az eset, hogy bementem a belső ívre, erre te elkezdtél befelé húzódni és egészen behúztad a kocsim elé a tiédet, amit persze megtehettél, mert még nem érte el az első kerekem a te hátsó tengelyed, de ott már tényleg hiába fékeztem amennyire csak tudtam meglöktelek. Ha te nem lettél volna ott én akkor is simán megálltam volna, úgyhogy nem igazán érzem indokoltnak ezt az egész óvást.
Végülis igazad van, máskor inkább letarolom a kedvedért az előttem lévőt. :) Tudtam, hogy az első 2 körbe iszonyat rosszul tapad a gumi, így gondoltam, nem kockáztatom meg meg azt, hogy megcentizem Danit.

De volt rá egy huszasom, hogy ezért én leszek a hibás, hogy korán mertem fékezni...
Lezárt